Jobb med planer
En plan samler aksjoner som hører sammen, for eksempel alt som følger av en revisjon eller et prosjekt. Én aksjon kan høre til flere planer. Du oppretter en plan med Ny plan på planfanene i aksjonsmodulen, og legger aksjoner i den under Legg til i plan(er): i aksjonsdialogen.
Før du starter
Section titled “Før du starter”- For å bruke Ny plan og Ny aksjon, og ikonene på radene i aksjons- og planlistene, trenger du nivået Opprett eller høyere på raden for aksjonsmodulen i rettighetene dine. Som standard har alle brukere det, men virksomheten kan ha fjernet det for noen; har du det ikke, spør du brukeradministratoren deres.
- I tillegg til planene som brukerne lager, har aksjonsmodulen to faste visninger av aksjonene: Alle aksjoner og Mine aksjoner. Dette er faner, ikke planer du administrerer.
Slik oppretter du en plan
Section titled “Slik oppretter du en plan”- Åpne Alle planer eller Mine planer i aksjonsmodulen (Aksjoner i venstremenyen).
- Klikk på Ny plan.
- Gi planen et navn og lagre den.
Planen vises i planlisten med navnet og antall aksjoner.
Slik legger du en aksjon i en plan
Section titled “Slik legger du en aksjon i en plan”- Åpne aksjonen, eller lag en ny med Ny aksjon.
- Klikk i Legg til i plan(er): under Grunnleggende informasjon.
- Begynn å skrive navnet på planen og velg den i listen, med et klikk eller med Enter. Listen viser planer som allerede finnes; skal du bruke en ny plan, oppretter du den først med Ny plan.
- Lagre aksjonen med Lagre som utkast eller Send.
En aksjon kan legges i flere planer i det samme feltet.
Slik fjerner du en aksjon fra en plan
Section titled “Slik fjerner du en aksjon fra en plan”- Åpne planen fra Alle planer eller Mine planer.
- Klikk på knappen for å fjerne aksjonen fra planen, på raden til aksjonen i planens aksjonsliste.
Aksjonen slettes ikke når den fjernes fra en plan; den finnes fortsatt i aksjonsmodulen og i eventuelle andre planer.
Slik sletter du en plan
Section titled “Slik sletter du en plan”- Åpne Alle planer eller Mine planer.
- Klikk på sletteknappen på raden til planen.
Dette skal du se
Section titled “Dette skal du se”Plansiden har planens navn i tittelen og viser aksjonene i planen. I aksjonslisten viser kolonnen Plan(er) hvilke planer hver aksjon hører til. I aksjons- og planlistene kan du endre rekkefølgen på kolonnene ved å dra en kolonneoverskrift; rekkefølgen lagres for deg.
Verdt å vite
Section titled “Verdt å vite”- Se planene i aksjonslisten. Kolonnen Plan(er) kan vises med Velg kolonner, slik at du ser hvilke planer hver aksjon hører til.
- Planer og tagging. Taggingfelt som Land eller Prosjekt beskriver en aksjon; en plan samler aksjoner som følges opp sammen.
- Slette aksjoner. Vil du slette selve aksjonen, bruker du Slett aksjon på raden. Knappen vises bare for brukere med nivået Opprett eller høyere på raden for aksjonsmodulen: for den som opprettet aksjonen, så lenge den har statusen Ny eller Under behandling, og for brukere med nivået Admin på raden for Super-området uansett status. Den vises aldri for en aksjon som er knyttet til et dokument eller en annen modul. Se Oversikten i aksjonsmodulen: faner, kolonner, filtre og knapper.