Gå til innholdet

Feltene i en risikoanalyse: kilder, regler og hvor de vises

Denne siden går gjennom alle feltene i en risikoanalyse i Risikostyring: hva som fyller dem, om de er påkrevd, hvor de kan endres, og om risikoindeksen kan vise, sortere, filtrere og søke i dem. Den viser også rekkefølgen på kolonnene for globale felt, spørsmålet du får når du forlater Informasjon med endringer som ikke er lagret, og detaljer om kopiering og sletting av en analyse. Selve skjemaet er beskrevet i Skjemaet for analyseinformasjon, og indeksen i Indekssiden i Risikostyring.

Felt Hva som fyller det Påkrevd Hvor det kan endres
Tittel Tekst som en bruker skriver. Ja. I Redigeringsmodus på indeksen blir en tittel du tømmer, ikke lagret. En kopi av analysen må ha et nytt navn. Informasjon; Redigeringsmodus på indeksen.
Globale felt (for eksempel Firma, Avdeling eller Prosjekt) Verdier valgt fra virksomhetens lister, som vedlikeholdes på fanen Admin i Risikostyring. Hvert felt kan ha flere verdier. Nei. Informasjon; Redigeringsmodus på indeksen.
Omfang Tekst som en bruker skriver. Nei. I Redigeringsmodus på indeksen er feltet merket med en stjerne, men det kan stå tomt. Informasjon; Redigeringsmodus på indeksen.
Fasilitator Én bruker valgt fra en liste, eller tomt. Listen viser de aktive brukerne i virksomheten som har rettigheten Godkjenn eller et høyere nivå på raden for Risikostyring, ordnet bare etter forbokstaven i fornavnet. Filteret Fasilitator på indeksen viser de samme brukerne. Nei. Informasjon; Redigeringsmodus på indeksen.
Deltakere Tekst som en bruker skriver. Nei. Informasjon; Redigeringsmodus på indeksen, etter at du har åpnet raden med vinkelpilen.
Dato En dato uten klokkeslett, valgt av en bruker. Nei. Informasjon; Redigeringsmodus på indeksen, etter at du har åpnet raden med vinkelpilen.
Matrise Matrisen som ble valgt da analysen ble opprettet. Ja. Ikke etter at analysen er lagret; kopier analysen for å bruke en annen matrise. Se Kopier eller slett en risikoanalyse.
Rapport Formatert tekst skrevet av en bruker. Nei. Bare Informasjon.
Opprettet dato Settes når analysen opprettes. En kopi av en analyse får datoen den ble kopiert. — Aldri.
Sist oppdatert Settes av lagrede endringer i analysen og i risikoelementene i den; se Sist oppdatert i Indekssiden i Risikostyring. — Ikke direkte.
Ferdigstilte/Totalt antall elementer Beregnes fra statusene til risikoelementene i analysen; se Indekssiden i Risikostyring. — Aldri.

Å endre felt på Informasjon eller i Redigeringsmodus på indeksen krever rettigheten Endre på raden for Risikostyring; se Rettigheter, roller og e-poster i Risikostyring og Brukersiden og rettighetstabellen.

Felt Kolonne på indeksen Sortering Filter Søk
Tittel Ja, vises alltid Ja Ja Ja
Globale felt Én kolonne per felt, hvis valgt Ja Ja Ja, på verdinavnet
Omfang Ja, hvis valgt Ja Ja Ja
Fasilitator Ja, hvis valgt, med fullt navn Ja, etter navn Ja Ja, på navnet
Deltakere Nei Nei Nei Nei
Dato Nei Nei Nei Nei
Matrise Nei Nei Nei Nei
Rapport Nei Nei Nei Nei
Opprettet dato Ja, hvis valgt Ja Ja, med datoperiode Nei
Sist oppdatert Ja, hvis valgt Ja Ja, med datoperiode Nei
Ferdigstilte/Totalt antall elementer Ja, hvis valgt Nei Nei Nei

Deltakere og Dato finnes ikke i Velg kolonner. De står i informasjonsradene i eksporten av en analyse; se Excel-eksportene i Risikostyring, kolonne for kolonne.

Rekkefølgen på kolonnene for globale felt

Section titled “Rekkefølgen på kolonnene for globale felt”

På risikoindeksen kommer kolonnene for globale felt etter Omfang, i to grupper:

  1. Først de globale feltene av organisasjonstypene firma, land, avdeling, lokasjon og prosjekt, sortert alfabetisk etter navnet på ditt språk.
  2. Deretter alle andre globale felt som er knyttet til Risikostyring, sortert alfabetisk etter navn.

Eksportene av indeksen og informasjonsradene i eksporten av en analyse bruker samme rekkefølge. I Velg kolonner står alle kolonnene alfabetisk etter navnet som vises.

Når du forlater Informasjon med endringer som ikke er lagret

Section titled “Når du forlater Informasjon med endringer som ikke er lagret”

På fanen Informasjon i en eksisterende analyse dukker det opp en dialog hvis du har endret informasjonen eller rapporten, Lagre er tilgjengelig, og du velger fanen Risk (vises på engelsk) eller går til en annen side i ABMS, for eksempel med Tilbake eller venstremenyen. Tittelen er «Lagre endringene?», og teksten er «Denne siden inneholder endringer som ikke har blitt lagret. Ønsker du å lagre eller forkaste disse endringene?»

Knapp Hva den gjør
Slett endringene Går videre uten å lagre. Endringene i informasjonen og rapporten går tapt.
Lagreknappen, til høyre for Slett endringene Lagrer informasjonen og rapporten, på samme måte som Lagre i skjemaet. Sperret, med verktøytipset «Vennligst fyll inn alle påkrevde felter for å åpne for lagring», så lenge tittel eller matrise mangler.
× Lukker dialogen. Du blir værende på Informasjon med endringene dine.

Tabellen med risikoelementer på Risk har ikke et slikt spørsmål: hver celle i tabellen lagres når du forlater den.

Kopiere en analyse: hva hvert risikoelement får

Section titled “Kopiere en analyse: hva hvert risikoelement får”

Kopidialogen og valgene for risikotallene er beskrevet i Kopier eller slett en risikoanalyse. Hvert risikoelement på kopien får i tillegg dette:

Del av risikoelementet På kopien
Tekster Alle de seks tekstfeltene kopieres: Risikoområde, Risikofaktor, Potensiell konsekvens, Årsak, Eksisterende barrierer og Aksjoner / kommentarer.
Topp 10 Beholdes. Et risikoelement som er merket Topp 10 i originalen, er merket i kopien.
Rekkefølge Beholdes. Kopien har samme tilpassede rekkefølge og samme opprettelsesrekkefølge («Gå tilbake til initiell rekkefølge») som originalen.
Opprettet og Sist oppdatert (kolonnene for risikoelementet) Tidspunktet da analysen ble kopiert.

Det røde søppelbøtteikonet på indeksen åpner dialogen Slett risikoanalyse. Den viser tre linjer: «Er du sikker du vil slette risikoanalysen?», tittelen på analysen i anførselstegn, og «Dette vil slette alle risikostyrings elementer!». Knappen til venstre avbryter; knappen til høyre, som er uthevet, sletter analysen. Når analysen slettes, slettes også aksjonene i aksjonsmodulen som er koblet til risikoelementene i den, selv om dialogen ikke sier det; se Rettigheter, roller og e-poster i Risikostyring. Hvem som ser ikonet, hvilken rettighet som trengs, og hva som slettes sammen med analysen, står i Kopier eller slett en risikoanalyse.